Легендарният щангист Наим Сюлейманоглу ще бъде погребан днес в Истанбул на

...
Легендарният щангист Наим Сюлейманоглу ще бъде погребан днес в Истанбул на
Коментари Харесай

Погребват днес легендата Наим Сюлейманоглу! Изпращат го Ердоган и Йълдъръм


Легендарният щангист Наим Сюлейманоглу ще бъде заровен през днешния ден в Истанбул на гробището Едирнекапъ, където с почетен обред се погребват героичен починалите, заяви валията на Истанбул Васип Шахин.

Турският премиер Бинали Йълдъръм ще участва на погребението и на обряда в джамията Фатих. Очаква се да участва и президентът Реджеп Тайип Ердоган.

Роденият в България троент олимпийски и седемкратен международен първенец по повдигане на тежести Наим Сюлейманоглу умря през вчерашния ден на 50-годишна възраст в болничното заведение " Мемориал Атакьой ", където бе на лекуване от 26 септември. Той претърпя трансплантация на черен дроб. Преди седмица Наим бе опериран от мозъчен кръвоизлив и от този момент бе на системи.

Ръководителят на лекуващия екип проф. доктор Ялчън Полат заяви, че са били положени всички старания, с цел да бъде избавен животът на щангиста, но се появили редица затруднения. Той акцентира, че персонално турският президент Ердоган се е интересувал непрестанно за положението на Наим, оказвана им е била всякаква помощ.

Малко след известието за кончината на Наим турският президент изрече обществено съболезнованията си на фамилията, на околните, на обществеността. Ердоган персонално се бе разпоредил за лекуването на Сюлейманоглу. Той бе и първият, който го посети в болничното заведение след осъществената трансплантация на черен дроб./ Pik.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР